COST Actions - muligheten til å starte eller bli med i forskningsnettverk

COST står for European Cooperation in Science and Technology og er et organ som finansierer forskningsnettverk på tvers av Europa. Neste gang COST samler inn søknader som er sendt inn, er 29. oktober kl. 12. En åpen utlysning ligger ute på deres nettsider.

Bilde som viser COSTS logo.

Det er jo lenge til 29. oktober. Men i likhet med så mange andre søknader om eksternfinansiering kan også COST-søknader være tidkrevende og ganske komplekse mht. søknadsmaler, retningslinjer og regelverk. Hittil har jeg ikke sjøl vært involvert i søknader som HiØ-forskere har sendt til COST, men fordi en forsker nylig kontaktet meg og framla sine planer om å søke nettopp COST, var tida inne for å oppdatere meg sjøl. Da er det fint at COST har gode nettsider som er enkle å navigere i, og som gir god og klar informasjon. Videoen helt nederst i dette innlegget er ellers en god introduksjon. Ta gjerne en titt på den.

Det er viktig å være klar over at COST ikke finansierer selve forskningsaktivitetene (de tar man selv med seg inn i COST Actions), men i stedet støtter samarbeidsaktiviteter som f.eks. workshops, konferanser, arbeidsgruppemøter og formidling. Hovedpoenget med COST er med andre ord å bygge nettverk og samarbeid. 

COST er finansiert av EU, opererer på et europeisk nivå (and beyond) og forventer at de "actions" som til slutt finansieres, makter å svare på vitenskapelige og samfunnsmessige utfordringer som preger Europa i dag. Samarbeidets effekt ("impact") er derfor viktig, slik den er i andre typer søknader om eksternfinansiering av forskning.   

Det er selvfølgelig en rekke krav som må tilfredsstilles for at søknaden skal kvalifisere til å bli vurdert, og disse kravene finner du i COST Open Call - SESA guidelines, som for øvrig er å laste ned på en felles side med relevante dokumenter, maler og retningslinjer for COST Actions. Den åpne utlysningen finner du også der. 

Til slutt vil jeg bare nevne at Norge har sin egen kontaktperson for COST. Hun jobber i Forskningsrådet og heter Trude Dypvik (se f.eks. denne artikkelen om COST fra i fjor). Ta også gjerne kontakt med oss i forskningsadministrasjonen hvis du planlegger å søke.

 

Av Øyvind Gjems Fjeldbu
Publisert 23. feb. 2021 14:58 - Sist endret 23. feb. 2021 15:26
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.