Hjemmekontor i spesielle tider - «sørg for inntrykk utenfra»

5 forslag til læring og underholdning (norsk og engelsk)

Vi befinner oss alle i en spesiell situasjon. Det er vanskelig å jobbe konsentrert hjemme fra, hvis barna og partner er til stede og leiligheten eller huset er ikke så stort.

Finne et bord, finne ro, finne riktig sitteposisjon, prøve å få mest mulig til på den lille laptop tastatur er bare noen av de utfordringer vi møter nå daglig.

Etter at jeg har lest en god del innlegg type «slik lykkes du med hjemmekontoret», står jeg opp tidlig, prøver å klær meg ordentlig, spiser lunsj i felleskjøkken rund kl.11.30, prioriterer oppgavene og tar hyppige, men korte pauser.

Men jeg har lyst til å dele med dere spesielt et råd fra artiklene: «sørg for inntrykk utenfra». Ut fra spørsmål: hva kan gi meg vitenskapelig påfyll, samtidig som en liten pause (som jeg føler er greit midt i arbeidstiden), har jeg samlet 5 forslag til læring og underholdning:

Forslag 1 (video):

Norges forskningsråd har sin egen videoportal hvor det er mulig å se på forskjellige kurs- og seminaropptak. https://videoportal.rcn.no/#/guest.

Forslag 2 (blogg):

Det finnes mange vitenskapsblogger der ute. Jeg har valgt «Formidlende omstendigheter», en blogg om forskning på forskningskommunikasjon. For meg var det gøy å lese. 
https://blogg.forskning.no/formidlende-omstendigheter

Forslag 3-5 (podcast):

“Open Science Talk is produced by the University Library at UIT - The Arctic University, Norway. Open Science Talk is a podcast about Open Science, Open Access, Open Education, Open Data, Open Software … pretty much «open anything». We invite guests to explain different topics or share with us some of their research practises and reflections related to Open Science.” https://septentrio.uit.no/index.php/OSTalk/index

“I podcasten «Vett og vitenskap» vil fysikkprofessor Gaute Einevoll fra NMBU - Norges miljø- og biovitenskapelige universitet drive folkeopplysning sammen med et bredt spekter av gjester. Temaene vil både være knyttet til dagens store utfordringer, for eksempel knyttet til globalt miljø og helse, og spenner fra hjerneforskning til mat, via insekter, økonomi og menneskenes byggeklosser. Målet her er ikke å vinne debatten, heller å bruke diskusjon som et middel til å klargjøre temaer for oss selv og lytterne.” https://directory.libsyn.com/shows/view/id/vettogvitenskap

Siden jeg jobber med DDS – Det digitale samfunn, har jeg også lyst til å nevne «teknisk sett». «En podcast om teknologi, av Teknisk Ukeblad.» https://soundcloud.com/teknisksett/tracks

Til slutt: Jeg håper at jeg kan bidra til at hjemmekontorets dager, eller bedre pauser, blir litt mer variert. Jeg ønsker dere god helse alle sammen.

 

Av Julia Erol
Publisert 25. mars 2020 10:14 - Sist endret 25. mars 2020 10:14
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.