Forberedelse til Forskningsrådets utlysninger, februar 2021

Som vi tidligere har annonsert i bloggen, vil de store utlysningene fra Forskningsrådet 2021 ha frist i februar. Forskerprosjekt-utlysningene har søknadsfrist 10. februar og Kompetanse- og samarbeidsprosjekter har frist 17. februar. I den anledning forbereder forskningsadministrasjonen seg for fullt til å støtte ansatte som har planer om å søke.

Forskningsrådets utlysningene er nå stort sett ferdig lansert. Det er riktignok noen temaområder som fortsatt mangler beskrivelse, men prosjektbeskrivelse-mal, krav til søkere ol. er ferdig. Vi anbefaler at alle leser gjennom utlysningstekstene og vurderer om det er noe for deg eller noen i din forskningsgruppe. Jeg vil gjøre oppmerksom på at Forskningsrådet kan endre utlysningen fram til seks uker før søknadsfristen. Dere finner utlysningene her.

Vi ber om at alle som planlegger søknader til disse utlysningene melder fra til sin avdelings FoU- leder så tidlig som mulig. Med dette kan vi planlegge støttearbeidet, samt skaffe en fullstendig oversikt over søknadsplanene ved HiØ, jfr. HiØs veileder for søknader om eksternfinansierte forskningsmidler

Forskningsadministrasjonen tilbyr nå kurs i å skrive søknader til Forskningsrådet.

Formålet med kurset er å heve kvaliteten på søknadene som sendes fra HiØ ytterligere, og at søkere fra HiØ kan finne sammen i gode diskusjoner om søknadsutforming, veiledet av våre forskningsrådgivere.

I kurset vil det være spesielt fokus på hvordan du best komponerer og skriver en prosjektbeskrivelse og det vil bli gitt konkrete tips og råd.

Deltakerne vil også delta i gruppediskusjoner om hver av de tre komponentene av prosjektbeskrivelsen, dvs. excellence, impact og implementation. 

Det tilbys to slike kurs i høst.

  • Halden 19. november
  • Fredrikstad 20. november.

Her er lenkene til arrangementssidene med utfyllende informasjon og program:

https://www.hiof.no/for-ansatte/aktuelt/arrangementer/2020/kurs-i-a-skrive-soknader-til-forskningsradet-halden.html (Halden)

https://www.hiof.no/for-ansatte/aktuelt/arrangementer/2020/kurs-i-a-skrive-soknader-til-forskningsradet---fre.html (Fredrikstad)

Kursholdere er Magdelena EdvardsenØyvind Gjems Fjeldbu og Solveig Vitanza.

Kurset vil bli holdt på norsk eller engelsk ut i fra hvem som er påmeldt. 

Vel møtt.

Av Solveig Østby Vitanza
Publisert 29. okt. 2020 14:22 - Sist endret 14. des. 2023 16:07
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.