Finansiering til koronaforskning

Forskningsrådet har vært flinke til å kaste seg rundt for å lage finansieringsmuligheter som kan bidra til forskning på koronasituasjonen.

Foto: Colourbox

Koronaviruset har utløst samarbeid mellom forskere over hele verden for å bidra til ny og nødvendig kunnskap, forskningen publiseres i disse dager i ekspressfart (forskning.no). Vi har alle blitt berørt av denne krisen så jeg håper litt informasjon om nye finansieringsordninger til koronaforskning kan være aktuelt for noen av våre lesere.

Til forskningsrådets første hasteutlysning «Kompetanse- og samarbeidsprosjekt for bekjempelse av koronaviruset (COVID-19)» med frist 31. mars, var det hele 78 fagmiljøer som leverte inn søknad.

Forskningsrådet annonserte også tidlig disse tiltakene som støtte til næringslivet:

  • Løpende mottak av innovasjonsprosjekter i næringslivet (IPN) og 3-4 bevilgningspunkt i løpet av 2020.
  • Maksimere utnyttelse av statsstøtteregelverkets handlingsrom med hensyn til støttegrad i IPN-prosjekter med tilsagn i 2019 og i 2020.
  • SkatteFUNN-søknader vil behandles i løpet av tre uker frem til sommeren.
  • SkatteFUNN-prosjekter som er igangsatt og blir forsinket som følge av situasjonen, kan be om ett års forlengelse.

Regjeringen foreslår at Forskningsrådet får tilført 250 millioner kroner ekstra for å sikre forsknings- og innovasjonsaktivitet i næringslivet. Her er et par annonserte forskningsområder:

- 20 millioner kroner er avsatt til sanntidsforskning på økonomiske perspektiver som følge av krisen samt til privat-offentlig samarbeid om forskningsbasert helseinnovasjon knyttet til COVID-19.

- 30 millioner kroner skal gå til privat-offentlig samarbeid om forskningsbasert helseinnovasjon knyttet til korona-krisen.

Det vil legges opp til en rask utlysning med kort frist for disse søknadene. Konkret informasjon om videre prosess for dette vil komme så snart det er klart.

Her finner du en oversikt over de tiltakene Forskningsrådet har satt i verk for å hjelpe søkere som har prosjekter eller skal starte opp prosjekter i 2020 til å håndtere mulige problemer som er oppstått på grunn av koronapandemien.

Av Solveig Østby Vitanza
Publisert 17. apr. 2020 09:15 - Sist endret 17. apr. 2020 09:18
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.