Universitetet i Himmelpforten (OMG!)

Røvertidsskrifter og forskningsjuks er svært relevante tema for tiden. Aftenposten har i flere artikler den siste uka tatt opp begge temaene. Sist ut var et innlegg onsdag denne uka av NFR-direktør John-Arne Røttingen, som advarer mot å gjøre åpen publisering til den store syndebukken. Les om det HER.

Så tilbake til overskriften i innlegget – Universitetet i Himmelpforten er navnet på institusjonen som et par tyske forskere utga seg å være fra, da de ville finne ut hvor lett det var å få publisert en artikkel med bare svada på den internasjonale, peer reviewed, 3-dagers konferansen med det klingende navnet: World Academy of Science, Engineering and Technology – WASET,  i slutten av juli i år. Tittelen på artikkelen var «Highly Available, Collaborative, Trainable Communication – a policy neutral approach», forfattet av Isabella Stern og Christian Schreibaumer fra Universitety of Applied Sciences of Lower Saxony at Himmelpforten (Lower Sachsen = Niedersahsen). Himmelpforten er riktignok et sted i Tyskland, men det er så vidt jeg vet ikke noe universitet der.

Da forskerne ankom konferansehotellet viser det seg denne internasjonale konferansen skulle avholdes i et bitte-lite konferanserom med plass til rundt 15-20 personer. Artikkelen til forskerne var en beskrivelse av et beregningsverktøy som angivelig også virker på Gameboy. Konferansedeltakerne var fra mange fagfelt, men ingen av dem hadde IT-kompetanse. Den presenterte svadaen ble derfor ikke avslørt.

Svada-historien er utdrag av innholdet i en interessant video om forskningsjuks (takk for tips: Anders Nordahl-Hansen/LU).

MORALEN ER: Man må gjøre en sjekk av publikasjonskanalen før en sender inn artikkelmanus. Dette kan en evt. gjøre i samråd med kolleger og/eller forskningsenheten.

Skjerm-dumper fra den refererte videoen

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 23. aug. 2018 21:18 - Sist endret 24. sep. 2019 10:52
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.