Nå går det mot slutten for…..

…..HiØs satsingsområder.

For uinnvidde: De tre institusjonelle satsingsområdene i de 3-4 siste årene har vært:

  1. APT: Arbeidslivs-, profesjons- og tjenesteforskning (ØSS og HS) – Her har en sett på sammenhenger mellom introduksjonen av nye styringsformer i offentlig sektor og  konsekvenser av endringene. Dette er i hovedsak studert gjennom fokus på to arbeidsfelt: høyere utdanning og helse- og velferdstjenester.
  2. TES: Teknologi – energi – samfunn (IT, IR, HV, Akademiet) – Her har en sett på hvordan en kan utnytte materialteknologi og gadgets til å bygge energieffektive hus. I tillegg har en sett på hvordan velferdsteknologi kan gjøre det lettere for folk å bo hjemme når de har forskjellige typer funksjonshemming.
  3. SKuL: Skole, kunnskap & lærerutdanning (LU): Dette området nært knyttet til utvikling av 5-årig lærerutdanning. En stor utfordring i denne sammenhengen er å få på plass formell kompetanse for å bli akkreditert.

Disse områdene har vært tilgodesett med til sammen 9 doktorgradsstipendiater og en årlig bevilgning på 4,5 mill. kroner. 2018 er siste året for denne finansieringen.

Veien videre: Håpet var at ett eller flere av satsingsområdene skulle bli selvfinansierende med eksterne FoU-inntekter etter at den interne finansieringsperioden utgår. Dette vil neppe skje. Dersom høgskolestyret i 2018 vedtar at HiØ skal gå videre med planene for etablering av et ph.d.-program, vil imidlertid kompetansen og samarbeidet som er etablert i satsingsområdene bli et viktig fundament. Ikke minst vil evnen man nå har til å skaffe eksterne FoU-midler kunne bli avgjørende. Dette vil også bidra til bedre integrering av stipendiatene i fagmiljøene, siden flere da vil ha sin hovedveileder ved HiØ.

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 15. feb. 2018 20:00 - Sist endret 24. sep. 2019 10:49
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.