Mer penger til nivåpublisering

Innledningsvis kommer her noen ord til nye (og gamle) lesere om den myteomspunnete lokale RBO’en – Resultatbasert omfordeling. Dette er altså en metode/algoritme for å fordele penger til HiØs avdelinger basert på det som registreres i Cristin. Cristin-postene som gir økonomisk uttelling er enten nivåpublikasjoner (nivå 1 eller 2) eller det vi kan kalle formidlingspublikasjoner. Sistnevnte har ved HiØ vært kategorisert som F0, F1, F2, eller F3.

Det har vært nedsatt ei arbeidsgruppe for å gå gjennom HiØs budsjettfordelingsmodell, herunder nevnte RBO. Høgskolestyret godkjente 26.10 2017 arbeidsgruppas forslag om å endre fordelingen mellom vitenskapelig publisering og formidling. Fordelingen vil nå bli slik at 65% av den avsatte rammen skal gå til nivåpublisering, og 35% til formidling (tidligere var dette hhv. 60/40, og før det ca. 40/60). Denne prioriteringen av nivåpublisering er for øvrig helt i tråd med påtrykk fra HiØs sentrale FoU-utvalg i flere år.

Det er nå på trappene en justering av fordelingen av formidlingspotten. Størrelsen på potten (35 %) skal beholdes, men en ønsker å forenkle kategoriseringen. Ei ny arbeidsgruppe har jobbet med denne forenklingen i mai og vil legge fram et forslag til endring for ledelsen ved HiØ i juni.  Potten som skal fordeles mellom nivåpublisering og formidling har ligget på i underkant av 30 Mkr. Dette vil trolig fortsette.

Forvirret? Ta en titt på DETTE dokumentet – det gir en oversikt over hvordan alle Cristin-kategoriene plasseres i den gjeldende modellen, dvs. om de er F0, F1, F2 eller F3, eller nivå 1 eller 2.

colourbox

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 31. mai 2018 21:18 - Sist endret 24. sep. 2019 10:51
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.