Inntil 1 million kroner i støtte til studenter med en lovende forretningsidé

Høgskolen i Østfold har flere studier med opplæring i entreprenørskap og gode forelesere og veiledere som inspirerer studenter til å utvikle nysgjerrighet og skaperglede. Har du en student som ruger på en forretningsidé? Forskningsrådets program STUD-ENT skal bidra til å øke entreprenørskap blant studenter samt bidra til å styrke entreprenørskapskulturen i universitets- og høyskolesektoren. Her kan din student søke inntil 1 mill. kroner i støtte for å realisere en forskningsbasert forretningsidé.

En praktisk læringsarena

Alle søknader som sendes inn blir vurdert av eksterne eksperter med relevant forretningserfaring, og prosjekter får skriftlig tilbakemelding fra ekspertenes vurderinger. På denne måten representerer STUD-ENT også en praktisk læringsarena, både for studenter som ønsker å bli entreprenører, og for høyere utdanningsinstitusjoner som ønsker å tilby gode undervisningstilbud i entreprenørskap. Ved innvilget søknad vil det i tillegg gi praktisk prosjektkunnskap og ikke minst midler til å realisere gode forretningsideer.

Hvem kan søke og hva kan det søkes støtte om?

Søkere er studenter på master- eller bachelornivå, men prosjektleder må være en nyutdannet masterkandidat. Prosjektsøknad må støttes av høgskolen og forretningsideen og være relatert til kunnskap studentene har tilegnet seg i løpet av studiet.

Søknadsmidlene kan for eksempel brukes til følgende:

  • Forretningsutvikling
  • Markedsavklaringer
  • Utvikle prototype
  • Teknisk verifisering
  • Teknisk utstyr
  • Rådgivningstjenester og teknisk bistand
  • Lønn

Støtten dekker inntil 100 % av kostnadene for en periode på inntil 12 måneder.

Neste utlysning i STUD- ENT er 13.februar 2019. Så tips alle kreative og entreprenørskapslystne studenter. Forskningsenheten er gjerne diskusjonspartner i søknadsutviklingen.

Foto: Colourbox

Av Solveig Kristine Østby Vitanza
Publisert 3. okt. 2018 22:03 - Sist endret 24. sep. 2019 10:53
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.