Hva med en tur utenfor komfortsonen?

SIU – Senter for internasjonalisering av utdanning – koordinerer midler til internasjonalt utdanningssamarbeid. Her er det muligheter for finansiering av kortere opphold ved en annen UH-institusjon, i eller utenfor Europa. Det vil garantert gi faglig og kulturelt påfyll, men krever trolig at du må bevege deg litt utenfor komfortsonen.

I alt er det seks programmer som det er mulig å søke midler gjennom. Flere fagmiljøer ved høgskolen har tidligere fått midler fra blant annet UTFORSK (IR), Russlandsprogrammet (ØSS) og InternAbroad (HV/IR).

  • NORPART har søknadsfrist 31. mai. Dette programmet etterfølger kvoteprogrammet og er primært aktuelt for master og PHD-studier.
  • Russlandsprogrammet, UTFORSK og InternAbroad har søknadsfrist 25. september.
  • Globallink som retter seg mot samarbeid med Canada om forskningspraksis for master og phd-studenter har søknadsfrist allerede 24. april.

Og ikke å forglemme, Erasmus+: Student- og ansattutveksling til partnere i og utenfor Europa. Et mobilitetsopphold for ansatte som skal undervise ved en partnerinstitusjon kan strekke seg fra 2 dager til 2 måneder (europeisk mobilitet) og 5 dager til 2 måneder (global mobilitet). Den ansatte må ha minst 8 timers undervisning per uke (eller i en kortere periode enn en uke).

Eksempel: En forsker/lærer oppholder seg på vertsinstitusjonen i 1 uke + 2 dager.  Personen skal da undervise i 8 timer + ca. 3 timer, totalt 11 timer. Undervisning kan ha ulike former som f.eks. seminarer, forelesninger og veiledning.

For samlet oversikt over programmer for høyere utdanning som SIU koordinerer, se HER.

Trenger du hjelp? Ta kontakt med Ellen:  ellen.hoy-petersen@hiof.no

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 19. feb. 2018 17:22 - Sist endret 23. mars 2020 10:49
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.