HiØs forskningspris for 2018 – nominering av kandidater

I fjor ble Julianne Cheek (ØSS) tildelt HiØs forskningspris. Nå er tida moden for å nominere kandidater til årets pris. Frist for å nominere kandidater er mandag 15. oktober 2018. Her er hele utlysningsteksten inkludert detaljer om nominasjonsprosessen, vurderingskriterier og -prosess:

Foto: Colourbox

HiØs forskningspris 2018

Formål

HiØs forskningspris tildeles en forsker, en forskningsgruppe eller et forskningsmiljø som har utmerket seg ved anerkjent forsknings- og kunstnerisk virksomhet på internasjonalt nivå, og som har vist evne til å bygge opp forskningsportefølje over tid. Prisen skal være en inspirasjon for andre og støtte til videre forskning og kunstnerisk virksomhet ved HiØ.

Vurderingskriterier

  1. Publikasjonshistorikk siste tre år, med særlig vekt på internasjonale publiseringskanaler (publikasjonsliste).
  2. Publikasjoner i anerkjente tidsskrift/forlag innen fagmiljøet.
  3. Internasjonal forskningsformidling.
  4. Betydning for miljøskapende og forskningsfremmende innsats.

Nominasjonsprosess

Kandidater til prisen nomineres av den enkelte avdeling, og hver avdeling kan nominere inntil én kandidat. Avdelingen står ansvarlig for å begrunne på hvilken måte kandidaten oppfyller de respektive vurderingskriterier.

Nominasjon av kandidater sendes til sekretær for sentralt FOU-utvalg innen mandag 15. oktober: oyvind.g.fjeldbu@hiof.no.

Vurderingsprosess

En ekstern bedømmelseskomité bestående av tre medlemmer oppnevnes av forskningsenheten. Komiteens vurdering skal følge fastsatte vurderingskriterier, der hvert av kriteriene skåres i henhold til begrenset, moderat eller høy måloppnåelse. For at tildeling skal finne sted, må komiteen finne at de/den nominerte har høy måloppnåelse på vurderingspunktene. Komiteens rangering og konklusjon basert på vurderingskriteriene skal være begrunnet.

Innstilling og utdeling

Basert på komiteens vurdering fatter prorektor endelig vedtak om tildeling. Prisen deles ut i forbindelse med HiØs julebord for ansatte og består av et diplom og 50 000 kr som skal benyttes til forsknings- eller kunstnerisk virksomhet.

Av Øyvind Gjems Fjeldbu
Publisert 27. sep. 2018 12:54 - Sist endret 19. nov. 2019 14:18
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.