HiØ i front på styring og kontroll av energiforbruk!

Professor Lucian Mihet (IR) er blant racerne på vitenskapelig publisering ved HiØ, og i Norge. Hans fagområde er «energisystemer». Nylig kom Lucian gjennom det første nåløyet med en EU-søknad til H2020. Det er all grunn til å være stolt av dette, siden søknaden hans var blant 20 av de 65 søknadene som gikk videre til andre og siste runde i søknadsprosessen. Partnerne er ikke noen «hvem som helst» heller:  DTU (Danmark), Fraunhofer (Tyskland), DERlab (Tyskland), ENEA (Italia), NxTech (Norge), og Værste i Fredrikstad.

Prosjektet handler om å utvikle avanserte systemer for å styre og kontrollere energiforbruket i bygninger. Ved å styre klimaanlegg, oppvarming og belysningssystemer, vil en kunne få en bedre balanse mellom energiforbruk og ditto etterspørsel, og en vil kunne redusere CO2-utslippene. Nå skal det jobbes med ny versjon av søknaden fram til august/september. Deretter er det bare å vente spent på beslutningen fra EU – den kommer trolig sent i høst eller tidlig neste år..

Bildene nedenfor er fra energiseminaret Lucian inviterte til i forrige uke, der representanter for partnerne i prosjektet presenterte sine bidrag.

Foto: K©K

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 21. juni 2018 21:00 - Sist endret 24. sep. 2019 10:51
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.