Hey you, out there in the cold – Getting lonely, getting old…

Mange over 60, og kanskje noen under, vil gjenkjenne at overskriften er hentet fra de to første verselinjene i Hey You av Pink Floyd. Teksten er her myntet på de som har, eller kan tenkes å få, professor- eller dosentambisjoner. Det er greit å reflektere over slikt før det er for sent…

Her er tre eksempler til etterfølgelse – alle har nylig jobbet seg fram til opprykk til professor: Vigdis Abrahamsen Grøndahl, Lilliana Del Busso og Gunnar Vold Hansen. De har holdt eller vil holde sine tiltredelsesforelesninger som professorer på Avdeling for helse og velferd denne høsten.

  • Vigdis’ forskningsområde er personsentrert arbeid i kommune- og spesialisthelsetjenesten med et særlig fokus på pasientperspektivet i både kvalitativ og kvantitativ forskning.
  • Lillianas forskningsinteresser inkluderer kroppslighet (embodiment), følelser, rom, refleksivitet og kvalitative forskningsmetoder. Hun utfører kvalitativ forskning innen barnevern, psykologisk medisin og kritisk sosialpsykologi.
  • Gunnar er mest opptatt av samordning av helse- og velferdstjenetser, men har også faglige interesser innenfor kriminalomsorg og utdanning.

Det at ansatte rykker opp til professor eller dosent er viktige skritt på veien mot HiØs ph.d.-akkreditering av «det digitale samfunn».

Hva så med deg som ikke er professor eller dosent?

Så lenge vi har en opprykksordning hvor alle ansatte i førstestilling som er kompetent til en toppstilling kan gis et personlig opprykk, så konkurrerer man bare med seg selv om opprykk. Kompetansekravene er også godt kjent. Alt ligger derfor vel til rette for at alle ansatte i en førstestilling innen rimelig tid skal kunne oppfylle kompetansekravene og således kunne gis et personlig opprykk til professor eller dosent.

Du som er førstelektor eller førsteamanuensis kan ta kontakt med forskningsenheten hvis du trenger hjelp til å finne ut hvordan du gjennom målrettet innsats kan rykke opp til henholdsvis dosent eller professor.

Foto av Vigdis er fra nettsiden til Litteraturhuset i Fredrikstad, mens de to andre er fra HiØs nettsider.

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 27. sep. 2018 21:26 - Sist endret 24. sep. 2019 10:52
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.