Glimt fra Østfoldkonferansen 2018

En rød tråd på årets Østfoldkonferanse var effektivisering gjennom digitalisering og innovasjon. Her er noen glimt som brente seg fast hos undertegnede.

I forbindelse med en kommunesammenslåing i Nederland løste man krangelen om hvor rådhuset skulle ligge ved å ikke bygge rådhus i det hele tatt, fortalte Jan Meijsen, strategisk informasjonsrådgiver i Molenwaard kommune. De bestemte seg for å lage en «virtuell kommune», der det aller meste av kontakten mellom kommunens ansatte og innbyggerne skjer over nettet. Ved behov kan saksbehandlerne komme hjem til folk. Og vil man ikke at de skal komme hjem til seg, kan møtene foregå på kafeer og kroer. Kommunestyremøtene arrangeres gjerne i en bedriftskantine, på en skole eller i en sal på et hotell. Sikkert søt musikk i ørene til Jan Tore Sanner (tidl. kommunal- og moderniseringsminister). Sanner deltok for øvrig også på konferansen med et innlegg, men fortalte ingen ting vi ikke har hørt mange ganger før.

Bitcoin har du sikker hørt om, og kanskje fått tilbud om å investere i også? I bitcoin er begrepet «blockchain» essensielt – Meijsen snakket også om det, om hvordan  blockchain-prinsippet vil kunne utnyttes i saksbehandling i offentlig forvaltning. Da vil hvert trinn i en saksbehandling automatisk verifisere endringer og tilføyelser som gjøres på alle de andre trinnene. Dette vil redusere mulighetene for feil i saksbehandlingen dramatisk, skal vi tro Meijen. Dette vil kanskje kunne utnyttes i behandling av pasienter på sykehus også? Spennende greier, i alle fall.

Konferansen ble suverent ledet av sarpingen Kjersti Løken Stavrum (for øvrig søster til tidl. RBK- og landslagsspiller Karl Petter Løken). Det var svært god interesse for konferansen denne gangen – fulltegnet som den var, med 272 deltagere. Ordførerne fra de fleste kommunene i Østfold deltok, og andelen deltakere fra privat næringsliv var større enn noen gang. Fra HiØ deltok ansatte fra ØSS (3), fra Akademiet (3), fra LU (1), fra IR (1), fra HV (1), fra forskningsenheten (2), og fra markeds- og kommunikasjonsenheten (1).

Presentasjonene på konferansen finner du HER.

Siden innlegg på denne bloggen skal være korte, kan de som vil lese en litt utvidet oppsummering klikke HER. Og vil du se noen flere bilder kan du klikke HER.

Foto: K©K

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 18. jan. 2018 21:17 - Sist endret 24. sep. 2019 10:49
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.