Forskningsdagene 2018 – OPPVEKST

Forskningsdagene er en nasjonal, årlig festival der alle typer forsknings- og kunnskapsbaserte institusjoner inviteres til å vise fram sin virksomhet for allmenheten på nye og spennende måter. Høgskolen i Østfold er selvfølgelig med. Paraplyen for årets Forskningsdager er «oppvekst». Et tema alle har erfaring med og kunnskap om, og som derfor kan engasjere bredt.
Forskningsdagene logo

Festivalen er Norges største arena for allmennrettet forskningskommunikasjon og utmerker seg også i europeisk sammenheng for sin geografiske og faglige bredde. Innholdet i Forskningsdagene er det de lokale arrangørene som står for og arrangørene bestemmer selv på hvilken måte de vil presentere seg.

Høgskolen i Østfold har et spennende og variert program i år, alt fra workshops, frokostseminar til besøk fra skoler. Eller hvorfor ikke la en forsker piffe opp serveringen i klasserommet eller i bedriftskantina. HiØ tilbyr bedrifter og organisasjoner utlån av forskere i lunsjen, en lunsjmeny bestående av lokale og engasjerte fagansatte fra høgskolen – helt gratis!

Fredrikstad Litteraturhus holder i samarbeid med HiØ Folkemøte 27. september med det viktige temaet: Hvordan kan skolen være en arena for å fremme god psykisk helse? På dette folkemøte møter du blant annet førsteamanuensis Kjersti Lien Holte, som presenterer undersøkelse om psykisk helse gjennomført ved Fredrik II Videregående skole.

Kvinner, makt og politikk blir også satt på dagsorden under årets Forskningsdager. Torsdag 20. september får vi høre medieviter Elin Strand Larsen, statsviter Rania Maktabi og litteraturviter Johanna Wagner sine analyser av unge kvinners kamp sett fra Norden, USA og Midtøsten.

Les resten av programmet for Forskningsdagene på HiØ her.

Alle oppfordres til å spre det glade budskap om årets Forskningsdager og inviterer venner, foreninger og samarbeidspartnere til å delta.

Mer om Forskningsdagene 2018 og det landsdekkende programmet finner du på www.forskningsdagene.no

Av Solveig Kristine Østby Vitanza
Publisert 30. aug. 2018 08:01 - Sist endret 8. okt. 2019 11:04
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.