Utenlandsstipend – 2017 og 2018

Det er fortsatt ett utenlandsstipend på 250 tusen kroner tilgjengelig i 2017. For 2018 vil det trolig bli tilgjengelig 6 stipend. Endelig beslutning for stipend i 2018 blir avklart i forbindelse med budsjettprosessen til høsten.

Søknader behandles på møtene i det sentrale FoU-utvalget og neste mulighet for behandling er når utvalget møtes 16. februar. De som ønsker å søke på det ene stipendet som gjenstår for 2017, kan sende inn en søknad til Kjell Ove Kjølaas: kok@hiof.no innen 1. februar, sammen en bekreftelse fra dekan på at søkeren vil få anledning til å gjennomføre utenlandsoppholdet.

De som tar sikte på utenlandsopphold i 2018 kan også søke nå. Evt. tildeling vil da bli gitt med forbehold om at midler blir tilgjengelig.

  • Utdrag fra utlysningen
  • Stipendet er på 250.000 kr for 3 måneder og tildeles med det formål å bygge nettverk ved utenlandske institusjoner som kan danne grunnlag for senere NFR- og Horisont 2020-søknader, og andre internasjonale utlysninger.
  • Avdelingen står fritt til å bestemme hvordan midlene skal brukes (f.eks. til frikjøp), men det forutsettes at den som tildeles stipendet kan bruke inntil halvparten av stipendet til dokumenterte ekstrautgifter i forbindelse med utenlandsoppholdet, iht. NFRs satser for utenlandsstipend: Kr 16 000 (enslig)/ 31 000 (familie) per måned. I tillegg skal søkerens andel av stipendet dekke reiseutgifter til/fra oppholdsstedet og evt. til faglige møter og konferanser.
  • Det er løpende søknadsfrist, dvs. søknader behandles på første mulige møte i FoU-utvalget etter at søknaden er mottatt.
  • Søknaden sendes til FoU-utvalgets sekretær, Kjell Ove Kjølaas: kok@hiof.no, sammen en bekreftelse fra dekan på at søkeren vil få anledning til å gjennomføre utenlandsoppholdet.

Hele utlysningsteksten finner du HER.

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 11. jan. 2017 06:37 - Sist endret 24. sep. 2019 10:46
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.