Status for PhD-utdredningen ved HiØ

Prorektor og deler av forskningsenheten var samlet i Strømstad denne uka, med den hensikt å studere innspillene fra avdelingene til PhD-utredningen, og ut fra dette se om det var mulig å finne ut hvilket av de foreslåtte områdene som har det beste fundamentet for en PhD-satsing.

I tillegg til å se på det nevnte underlaget har en innhentet informasjon om stillingskategorier, veiledningskompetanse, alderssammensetning, mulighet for ekstern finansiering og nivåpublisering innenfor det aktuelle områdene. De to områdene som synes å peke seg ut med tanke på høgskolestyrets bestilling fra juni er i foreløpige analyser «Språk» og DDS (det digitale samfunn).

En har imidlertid foreløpig ikke konkludert hvilket av disse som har det beste utgangspunktet for en søknad til NOKUT, men det som er hevet over tvil er at det er at det vil kreve betydelig satsing fra høgskolens side for å løfte begge tematiske felt til et nivå i tråd med kravene til NOKUT. I det videre arbeidet tar en derfor sikte på å finne ut hvilke ressurser og tiltak det er nødvendig å sette inn for å få disse områdene «opp å stå». Prorektor, forskningsdirektør og forskningsenhet jobber nå intenst med å forsere tidsplan for avklaring av saken, med mål om behandling på faglig ledermøte før jul og i høgskolestyret tidlig på nyåret.

Foto: K©K

 

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 21. nov. 2017 16:30 - Sist endret 24. sep. 2019 10:48
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.