Status for PhD – på 1-2-3

Det jobbes nå med å lage et beslutningsgrunnlag for etablering ev ett PhD-program ved HiØ. Fem alternativer ser nå ut til å ha blitt redusert til tre. Forslagene åpner for muligheten til at alle HiØs avdelinger kan bidra med kompetanse:

1) IT: Det Digitale Samfunn: Programmet fokuserer på samfunnets omstillingsprosesser og digitalisering av disse.

2) ØSS/LU: Språk: Programmet vil bygge på HiØs kompetanse på språk, herunder lingvistikk og litteraturvitenskap, og didaktikk for morsmål, engelsk, fremmedspråk, og andrespråk.

3) HV: Helse/Velferd, teknologi, og samfunn: Programmet omfatter helserelatert forskning kombinert med teknologi og digitalisering.

IR foreslår at forslaget fra IT videreutvikles og inkluderer forslaget fra HV.

ØSS åpner også for muligheten til at et program kan ha arbeidstittelen: Arbeidslivsforskning, digitalisering og samfunn.

Viktige føringer når en skal velge ett eller en kombinasjon av disse alternativene er samfunnsrelevans og muligheter for ekstern finanisering. En akkreditering krever dessuten at programmet må være tverrfaglig, (passe) bredt, unikt og framtidsrettet.

Høringssvarene/innspillene fra avdelingene på underlaget som ble sendt ut 27.6 2017 finner du her: IT, IR, HV, LU, ØSS.

Den videre prosessen er at en skal jobbe videre med disse innspillene og innen 1. mai 2018 legge fram forslag til ett PhD-program for vurdering i høgskolestyret.

Fra colourbox.com

 

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 24. okt. 2017 16:57 - Sist endret 24. sep. 2019 10:48
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.