Status for «forskningsenheten» ved HiØ

I et blogg-innlegg 11.1 2016 skrev jeg om den på det tidspunktet planlagte utlysning av stillingen som forskningsdirektør: «Kanskje vil stillingen besettes av en relativt ung, dyktig og innovativ mann eller kvinne som kan inspirere oss andre til å yte vårt beste, slik at HiØ får Norges beste forskningsadministrasjon?»

Som de fleste nå vet ble Trine Eker Christoffersen konstituert som forskningsdirektør fra 1. august. Trine er til vanlig førsteamanuensis ved Avdeling for ingeniørfag. Hun  ønsker å bidra til at HIØ løftes videre som forskningsinstitusjon i UH-landskapet i tråd med vår egenart, står det HER.

Enheten som Trine skal lede består i dag av 3 personer + Biblioteket. De tre nevnte personene er Audun Amundsen, Øyvind Gjems Fjeldbu og undertegnede. Disse skal sammen Trine bl.a. bistå fagansatte i forbindelse med søknader om eksterne forskningsmidler.

Egentlig skulle det vært ansatt enda en rådgiver i enheten, men siden den som ble tilbudt stillingen trakk seg må stillingen utlyses på nytt.

 Den forskningsadministrative enheten har (fortsatt) ansvaret for:

  • å bidra til utvikling av høgskolens overordnede forskningsstrategi
  • administrativ tilrettelegging, koordinering og oppfølging av høgskolens FoU-virksomhet, og rapportering av høgskolens aktivitet innen området
  • å ta initiativ til, og utvikle gode relasjoner til forskningsfinansierende organer og forskernettverk i inn og utland
  • administrativt ansvar for resultatrapportering
  • formidle informasjon om aktuelle forskningsprogrammer og finansieringsordninger, herunder veiledning på søknadsprosedyrer og støtte til søknadsarbeid
  • sekretærfunksjon for høgskolens sentrale FoU-utvalg
  • sammen med bibliotekleder utvikle bibliotekets rolle med særlig henblikk på god forskningsstøtte

Fra colourbox.com

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 23. aug. 2017 05:56 - Sist endret 24. sep. 2019 10:47
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.