Tiltak for å oppnå norsk suksess i H2020

Ragnar Lie presenterte på årets NARMA-konferanse UHRs forslag til tiltak i  EU-strategien. De foreslåtte tiltakene er:

Analyseforum: Enighet om å etablere en fast analyseform med fokus på statistikk og analyse av data, i første rekke relatert til EU-deltakelse.

Lokale LCP’er ved institusjonene: Enighet om behov for en bedre strukturert informasjonsstrøm mellom NCP’er i Forskningsrådet og institusjonene, bl.a. ved å etablere én kontaktperson sentralt ved hver institusjon. NCP = National Contact Person, LCP = Local Contact Person.

Forskningsadministrativ kompetanse: Enighet om behov for å etablere et felles kompetanseprogram for forskningsadministrativt personale. Kan organiseres som et utviklingsprosjekt, i et samarbeid mellom Forskningsrådet og UHR/NARMA.

Synlighet i Brüssel: Bruke tiden framover til å høste erfaringer, fra de nye kontorene, sam kartlegge behovene for tilstedeværelse og synlighet i Brüssel ved UHRs medlemsintsitusjoner.

Gjøre det enklere å rekruttere utenlandske forskere: Enighet om at et forsterket arbeid for å gjøre det enklere å rekruttere internasjonale vitenskapelig personale. Fokus skal settes på endringer i lover og regelverk, bedre samordning mellom institusjoner og etater, styrke EURAXESS som informasjonsnode, samt ta initiativ til en mobilitetskonferanse.

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 3. mai 2016 06:10 - Sist endret 24. sep. 2019 10:42
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.