Støtte til internasjonalt utdanningssamarbeid

Senter for internasjonalisering – SIU – lyser ut midler i seks ulike program som retter seg mot høyere utdanningssamarbeid med land utenfor EU, samt nordisk samarbeid med Russland. Den samlete tildelingen er på over 200 millionar kroner.

SIU med sine 100 ansatte holder til i Bergen. Det er et statlig forvaltingsorgan under Kunnskapsdepartementet. Senteret skal fremme internasjonalisering, kulturell kommunikasjon og internasjonal mobilitet innen utdanning. SIU har og ansvar for å profilere Norge som et attraktivt samarbeids- og studieland, drive informasjonsarbeid, rådgivning og utredning. På samme måte som Forskningsrådet forvalter støtte til forskningsprosjekter, forvalter SIU støtte til UH-sektorens internasjonaliseringsarbeid.

Hva kan så ansatte ved HiØ bruke SIU til?
Gjennom programmene og ordningene SIU forvalter kan du søke om midler til å samarbeide med nesten alle land i verden for å bidra til kunnskapsutveksling, internasjonalisering, mobilitet og innovasjon i utdanning. Nedenfor er noen eksempler på støttemuligheter som HiØ har benyttet seg av:

  • Nordisk-russisk samarbeid (ØSS)
  • Russlandsprogrammet (ØSS)
  • Partnerskapsprogram med Nord-Amerika (Akademiet)
  • Eurasiaprogrammet (IR)

Beskrivelse av alle virkemidlene finner du HER.

Den 6. april arrangerer SIU et orienteringsmøte i Oslo om programmene. Det vil komme en oppsummering fra dette møtet på denne bloggen.

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 1. apr. 2016 08:18 - Sist endret 24. sep. 2019 10:41
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.