Shit, it’s på norsk!

Denne saken er ikke helt ny, men jeg tenkte det kunne være OK å legge ut et utdrag av et brev fra KD 4.11: I medhold av universitets- og høyskoleloven § 7-2 fjerde ledd bestemmer departementet hvilke betegnelser institusjonene skal benytte på andre språk. Departementet har fått innspill om at dagens praksis hvor høyskoler kan bruke den engelske betegnelsen «university college», i internasjonal sammenheng kan skape uklarhet om institusjonenes formelle og faglige status.

Departementet har på bakgrunn av dette besluttet at høyskoler, som tilbyr minst ett akkreditert doktorgradsprogram, kan søke departementet om å få benytte et engelsk egennavn som inneholder betegnelsen «university of applied sciences». I søknaden til departementet bør institusjonens hele egennavn på engelsk fremkomme.

Institusjoner som er akkreditert som høyskole eller som er akkreditert for å tilby enkeltstudier etter denne lov, uavhengig av om de tilbyr doktorgradsprogram eller ikke, kan fremdeles benytte seg av betegnelsen «university college» uten å søke departementet om dette. – Slutt på utdrag.

Fom. 2016 er det bare tre høgskoler igjen i Norge som ikke har eget doktogradsprogram. Disse er:

  • Høgskolen i Sogn og Fjordane
  • Høgskolen Stord/Haugesund
  • Høgskolen i Østfold

Disse oppfyller altså ikke kravene fra departementet for å kunne kalle seg «University of applied science».

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 4. jan. 2016 07:36 - Sist endret 25. sep. 2019 15:08
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.