Pris for fremragende forskning tildelt Anna-Lena Kjøniksen

På de ansattes julebord 25. november fikk professor Anna-Lena Kjøniksen ved Avdeling for ingeniørfag tildelt 2016-prisen for fremragende forskning ved HiØ.

  • Komiteen som vuderte de nominerte har bestått av:
  • Professor Achim Kohler, NMBU
  • Førsteamanuensis Grete Grindal Patil, NMBU
  • Dr. Ragnhild Solheim, forsknings- og innovasjonsdirektør, NMBU

Komiteens vurdering:
Komiteen vurderer alle tre nominerte kandidater, professorene Lars-Petter Jelsness-Jørgensen, Anna-Lena Kjøniksen og Ricardo Colomo-Palacios som svært gode kandidater for prisen for fremragende forskning. De nominerte kandidater har alle bidratt betydelig til utvikling av forskningen ved HiØ. Etter en grundig vurdering av kandidatene har komiteen kommet frem til følgende resultat:

Vinneren av årets pris for fremragende forskning ved HiØ er professor Anna-Lena Kjøniksen ved Avdeling for ingeniørfag. Komiteen har kommet fram til at Anna-Lena Kjøniksen skiller seg klart ut fra de andre kandidatene. Dette er begrunnet i kandidatens faglige prestasjon gjennom vitenskapelig publikasjoner, oppbygging av forskningsinfrastruktur, initiering av forskningsprosjekter og internasjonal synlighet. Komiteen har også lagt merke til at det er hentet inn eksterne midler til studentaktiv forskning.

Årets vinner har lagt ned betydelig arbeid i å bygge opp forskningsmiljø og infrastruktur ved sin avdeling ved HiØ. Hun har vært ansatt ved HiØ siden 2012. I løpet av den korte tiden har hun etablert en betydelig prosjektportefølje og en forskningsgruppe som publiserer forskning på høyt internasjonalt nivå. Hun veileder for tiden 7 stipendiater. Fire av stipendiatstillingene har hun skaffet til veie gjennom eksternfinansierte prosjekter som hun leder. Vinneren publiserer aktivt i tidsskrifter med høy prestisje. Hun har et utbredt nasjonal og internasjonal samarbeid, både gjennom forskningsprosjekter og internasjonal publisering. Hun har flere ganger vært invitert foredragsholder på store internasjonale symposier, noe som understreker at hun er internasjonalt synlig og setter HiØ på kartet. Tatt i betraktning at Anna-Lena Kjøniksen har bygget opp et framragende forskningsmiljø i løpet av den korte tiden hun har vært ansatt ved HiØ, er det svært sannsynlig at denne utviklingen vil fortsette og at professor Anna-Lena Kjøniksen også i fremtiden vil ha stor betydning for forskningsmiljøet ved HiØ.

Anna-Lena var strålende fornøyd etter å ha fått tildelt prisen av forskningsdirektør Øystein Johnsen. Foto: K©K

 

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 26. nov. 2016 06:44 - Sist endret 24. sep. 2019 10:46
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.