ØFAS – Status og veien videre

Det ble i oktober 2015 gjennomført en brukerundersøkelse av det 2-årige ØFAS-prosjektet (ØFAS = Østfold forskningsadministrative senter). Resultatet av denne skulle evt. brukes til å justere kursen det siste året.

Prorektor Stein Haugom Olsen orienterte 9. juni i FoU-utvalget om status for ØFAS og veien videre:

ØFAS har vært synlig i noen av våre samarbeidende institusjoner (Østfold fylkeskommune, Østfoldforskning, Fredrikstad kommune og NCE i Halden). ØFAS’ bidrag til budsjettering og økonomisk oppfølging av FoU-prosjekter har fungert meget bra. Det en ikke har lyktes så godt med er å bidra til økning av antall FoU-søknader fra HiØ.

Ordningen med at ØFAS har hatt kontaktpersoner ved avdelingene vil opphøre. Når den nye forskningsadministrasjonen kommer på plass vil prosjektleder for ØFAS flyttes til denne enheten og rapportere til forskningsdirektøren i stedet for til direktøren.

Det blir viktig for den nye forskningsadministrative enheten å bli synlig i organisasjonen, slik at alle fagansatte vet hva de kan få hjelp til og hvem de skal kontakte. Avdelingenes behov vil i stor grad være bestemmende for hvilken kompetanse og tjenester enheten skal tilby.

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 9. juni 2016 16:21 - Sist endret 24. sep. 2019 10:43
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.