Ny EXPOnering i 2017?

På frokostmøtet til Østfold Nyskapingsnettverk 10. juni ble det bl.a. presentert et studentarbeid (bachelor) som har sett på nye muligheter for det årvisse arrangementet EXPO. Arrangementet har lenge blitt arrangert i HiØs lokaler i Fredrikstad, og før det på Thune-teknikker’n i Sarpsborg. Studentene har sett på mulighetene for å videreutvikle arrangementet med tanke på at det skal enda større og fenge flere målgrupper. Som naturlig er har de sett på opplegget for andre lignende arrangementer, i Norge og Sverige. Det arrangementet gruppen mener kan være noe å strekke seg etter er INNOTOWN i Ålesund.

Studentene konkluderer med at HiØ-arrangementet bør flyttes til Inspiria fra 2017, og at det bør utvides fra to til tre dager. En slik flytting vil kunne tiltrekke flere deltakere og bidra til større interesse fra næringslivet. Ved å ha en blanding mellom studentstands og bedriftsstands vil dette kunne bli en attraktiv arena for rekruttering, og det vil tilby studentene en enda mer stilfull avslutning av studiet ved HiØ.

I etterkant av det nevnte frokostmøtet møttes noen som syntes at studentenes forslag med å flytte til Inspiria var interessant (Bjørn Gitle Hauge, Gunnar Misund, Anja Sonerud fra Inspiria og Kjell Ove Kjølaas). Det tok ikke lang tid å bli enige om at vi bør jobbe for at HiØ bør ta sikte på få til dette snarest mulig, helst allerede i 2017. Inspiria har solid erfaring og kompetanse til å gjennomføre slike arrangementer, de er lokalisert på «nøytral» grunn, og de har tilnærmet ubegrensete parkeringsmuligheter.

I første omgang kan en begrense arrangementet til bachelorstudentene fra IR og IT, men på lenger sikt bør det være mulig å inkludere alle avdelingene i dette arrangementet. At det er mulig viste en ved at på årets arrangement i Fredrikstad deltok også noen studenter fra HS og Akademi for scenekunst. En kan også se på mulighetene for at studenter og bedrifter fra Sverige kan delta på dette. Det siste alternativet vil kunne utløse midler fra et Interreg-prosjekt som har samarbeid over grensen som tema.

Bachelorstudentene som gjennomførte prosjektet: Joakim Brevik, Hans Ludvig Sletvik, Fredrik Bjørnfeldt Nilsen Saman Mahemehian.

Saken vil bli diskutert på HiØs faglige ledermøte 15. juni.

 

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 11. juni 2016 09:15 - Sist endret 24. sep. 2019 10:43
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.