Nasjonale publiseringspoeng for nivå 1 og 2 – 2017

I statsbudsjettet for 2017 er budsjettrammene satt slik at den samlede uttellingen for publiseringspoeng og inntekter fra EU, Forskningsrådet (NFR) og regionale forskningsfond (RFF) blir på samme nivå som uttellingen ville ha vært dersom dagens system for disse tre indikatorene hadde blitt ført videre. Nedenfor er en oversikt over satsene og de lukkede rammene for indikatorene. For eksempel: For hvert publiseringspoeng (i 2015) får institusjonen en uttelling på 25 550 kroner i 2017. For hver EU-krone institusjonen mottar, får man 1,374 kroner i resultatbasert uttelling, og vesentlig mindre fra NFR og RFF.

Publiseringspoeng blir beregnet ut fra publiseringsform, kvalitetsnivå og forfatterandeler. Det er ingen endringer i publiseringsindikatoren når det gjelder vekting av kvalitetsnivå og  publikasjonsform. Tabellen nedenfor viser hvordan de ulike publikasjonsformene blir vektet i to kvalitetsnivå for den enkelte publikasjonsformene i budsjettet for 2017 (ingen endring her).

Eksempel: En nivå 1-artikkel i tidsskrift (vekt = 1), 10 forfattere fra institusjon X, 1 forfatter fra institusjon Y:

Fra og med 2017 skal publiseringspoenget multipliseres med kvadratroten av samme brøk. En nivå 1-artikkel i tidsskrift (vekt = 1), 10 forfattere fra institusjon X, 1 forfatter fra institusjon Y:

Denne metoden øker uttellingen litt for hver av samarbeidspartnerne, men institusjonene må fremdeles dele uttellingen mellom seg.

Av hensyn til publikasjoner der en forfatter krediterer mer enn en institusjon, vil forfatterdel fremdeles bli definert som en unik kombinasjon av forfatter og institusjon i publikasjonen. Som eksempel vil en publikasjon med to forfattere, der den eine krediterer to institusjoner, ha tre forfatterandeler.

I tillegg vil institusjonenes poeng bli multiplisert med en faktor på 1,3 for internasjonalt samforfatterskap.

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 25. okt. 2016 13:04 - Sist endret 1. okt. 2019 11:34
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.