Hva med litt vitenskap til kveldsmat og frokost?

HiØs utvalg for formidling og samfunnskontakt (FoS-utvalget) har vært på studietur til Gøteborg for å bli inspirert av Vetenskapsfestivalen som foregår 13. – 17. april. Arrangementet kan minne om Forskningsdagene i Norge. I motsetning til Forskningsdagene som foregår over hele Norge, er Vetenskapsfestivalen et lokalt arrangement for Gøteborg. Vetenskapsfestivalen har nå holdt på i 20 år og har siden oppstarten hatt ca. 1,5 millioner besøkende. Det er et samarbeid mellom de to universitetene i byen, kommunen, næringslivet, og en del andre statlige og private institusjoner.

Det foregår arrangementer over hele byen, både utendørs og innendørs. Det mest spesielle for oss var kanskje vitenskapskafe og vitenskapsfrokost. Opplegget var f.eks. at en forsker først ble intervjuet om sin egen forskning på en liten scene, og at publikum fikk anledning til å stille spørsmål og komme med kommentarer. Det hele var over i løpet av en times tid.

Det ene arrangementet foregikk torsdag kveld i Soulstore, en musikk- og bokhandel der det var plassert stoler og sofaer rundt i lokalet. Forskeren her var professor Maria Larsson som forsker innenfor persepsjon og psykofysikk. Hun ble intervjuet av Jeanette Petersberg fra Nobelinstituttet. Litt klokere ble vi da vi bl.a. fikk vite at det er en viss sammenheng mellom tap av luktesans og Alzheimer.

Et annet arrangement var «forskerfrokost» fredag morgen (kl. 07:30) der stipendiat Erik Mägi prosederte om sammenhengen mellom familielovgivning og diskriminering.

HER finner du programmet for festivalen.

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 15. apr. 2016 15:34 - Sist endret 24. sep. 2019 10:42
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.