HUMANIORA under press

I et tidligere blogg-innlegg ble det orientert om at Forskningsrådet er i gang med å gjennomføre en evaluering av hele det humanistiske fagområdet. Humanistisk forskning spiller en viktig rolle i samfunnslivet utenfor akademia på mange områder. Derfor vil Forskningsrådet prøve ut nye metoder for å dokumentere og vurdere samfunnsbidrag og nytteverdien fra den humanistiske forskningen ved hjelp av denne evalueringen.

Iflg. en artikkel i «Aftenposten Innsikt v/Øyvind Østerud nr. 1 2016» har den japanske forskningsministeren oppfordret alle universitetene til å legge ned det meste av humaniora og samfunnsfag. Bare de delene som kunne gjøres umiddelbart nyttige kunne beholdes. Dette «pålegget» ble ikke gjennomført, heldigvis. Det er likevel en trend i mange land at søknader om forskningsstøtte innefor alle fagområder må vise til nytteverdi/impact. I Norge har vi mange sterke og gode humanioramiljøer som nå blir utfordret til å rettferdiggjøre sin nytteverdi. Om de lykkes med det får vi vite om et par år, når humanioraevalueringen er ferdig.

Ved HiØ er det humanioramiljøet på ØSS som settes under lupen i disse dager, nærmere bestemt under panelet/fagområdet «Modern and Classical Languages, Literatures and Area Studies». Dette er ett av åtte fagpaneler.

Les mer om humanioraevalueringen HER.

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 22. jan. 2016 06:46 - Sist endret 24. sep. 2019 10:40
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.