HiØs satsingsområder – 2015-2018

Onsdag 25. mai presenterte prosjektlederne HiØs institusjonelle satsingsområder på VIP-rommet i Halden. Rektor Hans Blom ledet det hele. Rundt 30 personer var til stede.

Satsingsområdene og prosjektlederne er (bak linkene ligger presentasjonene):

I presentasjonen av det første satsingsområdet fortalte Jan Karlsson at man har tatt til orde for å arrangere seminarer, gjerne på faste tidspunkter og datoer. Dette skal bidra til bedre forskningskultur og dermed sterkere forskningsmiljø.  Eksempler er artikkelseminarer, søknadsseminarer, skriveseminarer og gjesteforskerseminarer.

Det andre satsingsområdet ledes av av Øystein Haugen som kunne fortelle at satsingsområdet i realiteten har skiftet navn til Smarte bygninger og velferd. Materialteknologi og gadgets er viktige ingredienser for å bygge energieffektive hus. I tillegg ser man på hvordan velferdsteknologi kan gjøre det lettere for folk å bo hjemme når de har forskjellige type funksjonshemming.

Det tredje satsingsområdet er, som navnet tilsier, nært knyttet til utvikling av 5-årig lærerutdanning. En stor utfordring i denne sammenhengen er å få på plass formell kompetanse for å bli akkreditert, fortalte Hilde Afdal. Her er det dessuten tatt flere initiativ for å skaffe eksterne FoU-prosjekter, bla. fra Horisont 2020 (sammen ØSS).

Det å skaffe eksterne FoU-prosjekter er viktige resultatmål for alle de tre områdene.


Jan Karlsson, Hilde Afdal, Øystein Haugen og Hans Blom.
Foto: Sneaky Pete

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 25. mai 2016 14:13 - Sist endret 24. sep. 2019 10:42
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.