Forslag til endring i HiØs RBO

FoU-utvalget diskuterte i forrige uke om man i HiØs lokale RBO-modell (RBO=Resultatbasert omfordeling) skal foreslå å endre vektlegging av publisering på nivå 1 i forhold til nivå 2. Dvs. om man i større grad skal likestille publisering på nivå 1 og 2 i vår lokale publiseringsmodell. Slik det er i dag gir en publikasjon på nivå 2 dobbelt så stor uttelling som en på nivå 1 i vår lokale modell. I den nasjonale tildelingsmodellen gir en tidsskriftpublikasjon på nivå 2 tre ganger så stor uttelling som en publikasjon på nivå 1. Utvalget kom til at en vil IKKE vil foreslå endring i forholdet i uttelling mellom nivå 1 og 2 i den lokale modellen.

Utvalget diskuterte også økt uttelling for nivå-publisering på bekostning av formidling, og endte opp med at en vil beholde forslaget fra 18. februar, der en foreslo følgende endring i poenguttelling for publikasjoner i 2016 (nederste rad):

Økonomisk betyr dette at en av potten på ca. 26 mill. kroner flytter i underkant av 7 mill. kroner fra de tre laveste kategoriene (F0, F1, F2) til de høyeste kategoriene (F3+nivå 1 og 2), hvorav 4,5 mill. til nivå-publisering. Forslaget er begrunnet med at dersom en ønsker ytterligere å fremme forskningen ved HiØ, bør en større del av publiseringspotten gå til nivå-publisering. Forslaget fra FoU-utvalget vil bli behandlet i forbindelse med budsjettprosessen for 2017.

publish_or_perish_academic_publishing_ecology_cartoon

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 20. sep. 2016 18:43 - Sist endret 24. sep. 2019 10:45
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.