FINNUT – Innovasjonsprosjekter i utdanningssektoren

For å styrke forskningens bidrag til fornyelse inviterer NFR-programmet FINNUT enheter og virksomheter i utdanningssektoren til å søke om midler til innovasjonsprosjekter.

FINNUT vil legge til rette for at sektorens innovasjonsarbeid i større grad forankres i forskning. Innovasjonsideen må ta utgangspunkt i utdanningssektorens behov og aktuelle utfordringer. Derfor lyses det nå ut midler til Innovasjonsprosjekter i offentlig sektor (IPO) hvor utdanningssektorens enheter og virksomheter kan søke om støtte til forskningsbasert innovasjon i samarbeid med FoU-miljøer innenfor programmets ansvarsområde. Dette betyr at UH-sektoren ikke er hovedmålgruppen for søknader, men at de som søker MÅ ha et FoU-miljø med på lasset. Det tas imidlertid et forbehold: Høyere utdanningsinstitusjoner kan kun stå som søkere i prosjekter hvor formålet er å fornye egen utdanningsvirksomhet.

Denne utlysningen har status som planlagt, dvs. at den kan bli noe endret (før 1. mars).

Tematiske føringer i denne utlysninger er:
Alle temaområdene i programplanen er relevante for innovasjonsprosjekter, men temaområdene A: Læringsprosesser, vurderingsformer og læringsutbytte, B:Praksis, profesjonsutøvelse og kompetanseutvikling og C: Styring, ledelse, organisering og resultatoppnåelse vil prioriteres. Se nærmere omtale av temaområdene i programplanen s. 17 og 18.

  • Innovasjonsprosjektene skal:
  • basert på eksisterende kunnskap beskrive hva slags utfordring i utdanningssektoren prosjektet tar sikte på å løse
  • beskrive innovasjonsideen og forskningsbehovet
  • skissere potensiell nytte for utdanningssektoren
  • ha en konkret plan for implementering og realisering av innovasjonen, samt risikohåndtering

Finansiering
Det kan søkes om 3-6 millioner kroner fra Forskningsrådet. Forskningsrådet finansierer forskningsaktivitetene i prosjektene, og inntil 80 % av de totale prosjektkostnadene. Prosjektene kan ha en varighet på 2-4 år. Søknadsfristen er 20. april.

Les mer om utlysningen HER.

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 15. feb. 2016 09:24 - Sist endret 24. sep. 2019 10:40
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.