2016 - Side 4

Publisert 9. juni 2016 16:21

Det ble i oktober 2015 gjennomført en brukerundersøkelse av det 2-årige ØFAS-prosjektet (ØFAS = Østfold forskningsadministrative senter). Resultatet av denne skulle evt. brukes til å justere kursen det siste året.

Publisert 8. juni 2016 08:51

Hvert år arrangeres Nasjonal forskerutdanningskonferanse. Målet med konferansen er å sikre bedre kvalitet i forskerutdanningen i Norge, gi et internasjonalt perspektiv, samt styrke samarbeid og innovasjon innen forskerutdanningen. NTNU var vertskap for årets prikkfrie arrangement som gikk av stabelen 6. og 7. juni på Royal Garden Hotell i Trondheim. Hvorfor stiller så en representant for HiØ opp på dette? Et betimelig spørsmål siden vi ikke har forskerutdanning. Svaret er at kanskje er ikke forskerutdanning i Østfold like utenkelig som det var bare for noen få år siden….

Publisert 6. juni 2016 08:10

Det er ingen tvil om at de regionale forskningsfondene har vært en suksess, og at dette er en ordning man ønsker å videreføre. Muligens vil det bli tilført mer penger også. Dette var bakteppet for det årlige seminaret om regionale forskningsfond 1. og 2. juni i Trondheim. Men det vil komme endringer, først og fremst som følge av den varslete regionreformen.

Publisert 2. juni 2016 13:08

Ikke bare har Høgskolen i Sørøst-Norge tatt seg til rette nå det gjelder navnet på institusjonen, men sannelig har de denne gangen forsynt seg godt av Oslofjordfondets midler til kvalifiseringsstøtte også 🙂 Likevel, gratulerer til HiØ-miljøet som står bak søknaden «Utvikling av fagspesifikke vurderingsskjemaer (måleredskaper) for ikke-tekniske ferdigheter».

Publisert 31. mai 2016 09:33

Det er stor forskjell mellom «nasjonale» og «lokale» poeng for nivåpublisering. De nasjonale poengene er fastsatt av Kunnskapsdepartementet og gir uttelling kun for publisering på nivå 1 og 2, mens våre lokale poeng ved HiØ i tillegg gir uttelling for publisering som ikke er nivåpublisering. For å visualisere forskjellen presenteres her avdelingsvise publiseringsoversikter iht. begge modellene for 2015. Tabellene til høyre viser poengene som publikasjonene gir i de to modellene.

Publisert 30. mai 2016 06:18

Overskriften var tittel på et seminar på Litteraturhuset i Oslo 26. mai. Arrangør var FEK – De forskningsetisk komiteene. Svært mye forskning gjøres på området med interessekonflikter, f.eks. innenfor klima og miljø, fiskeoppdrett, oljeutvinning, jordvern, dyrevern, politikk, innvandring, stråling, atomkraft, og mange fler. Et viktig spørsmå i denne sammenhengen er hvordan vi kan stole på resultatene hvis (når) forskerne har personlige oppfatninger og holdninger innenfor det området det forskes på. Det som i alle tilfeller er viktig er at forskerne er åpne om sin «bias». I tillegg er det nødvendig at  forskning med interessekonflikter ikke utføres av enkeltforskere, men av forskningsgrupper der alle deltakerne må være åpne om sine ståsted.

Publisert 25. mai 2016 14:13

Onsdag 25. mai presenterte prosjektlederne HiØs institusjonelle satsingsområder på VIP-rommet i Halden. Rektor Hans Blom ledet det hele. Rundt 30 personer var til stede.

Publisert 23. mai 2016 13:04

Tildeling – Oslofjordfondets styre tar stilling til hvilke kvalifiseringsprosjekter som får bevilget midler den 1. juni. Fondet sender en e-post med info om støtteverdige prosjekter den 2. juni. Samtlige søkere mottar et brev fra fondet om prosjektets styrker og svakheter senest to uker etter avgjørelsen. Oslofjordfondet er på Facebook.

Publisert 20. mai 2016 06:14

Østfold fylkeskommune bidrar med 15 tusen kroner i støtte til gjennomføring av utdypende forskningsarbeid knyttet til prosjektet Interessebasert kroppsøving ved LU. Det utdypende arbeidet består av intervjuer med faglærere i kroppsøving, både i videregående skoler og ungdomsskoler. Arbeidet vil kunne gi dypere innsikt i kroppsøvingslærernes opplevelser rundt prosessen med å utvikle nye metoder og modeller for undervisning i kroppsøving.

Publisert 19. mai 2016 07:20

Hensikten med SHP-satsingen var å styrke forskningen på kompetanseområder som høgskolene har et spesielt ansvar for. Samfunnsøkonomisk analyse har nå på oppdrag fra Forskningsrådet evaluert denne satsingen. Evalueringen konkluderer med at satsingen har bidratt til å heve FoU-aktiviteten og trolig også -kvaliteten ved de miljøene som har mottatt støtte. Institusjonene har utnyttet midlene til å bygge og videreutvikle fagmiljøene og til å styrke institusjonens FoU-profil. Evalueringen viser også at SHP-prosjektene har bidratt til økt samarbeid innenfor de relevante fagmiljøene i Norge, men også med miljøer i utlandet. Evalueringsrapporten finner du HER.

Publisert 12. mai 2016 09:31

Catrin Norrby, Dept of Swedish Language and Multilingualism, ved Stockholms Universitet, holdt et miniseminar på LU tidligere i år. Tittelen på seminaret/presentasjonen var: The impossible genre? How to write a successful grant application.

Publisert 10. mai 2016 11:33

Tabellene viser antall publiseringspoeng iht. det som er godkjent (nasjonalt) som nivå-publisering i 2015. Disse poengene må IKKE forveksles med de lokale publiseringspoengene som gir uttelling HiØs RBO – Resultatbasert omfordeling.

Publisert 9. mai 2016 09:24

Bibliometrisk siteringsanalyse samler inn data på hvor ofte en vitenskapelig artikkel siteres, og bruker disse tallene for å måle den relative innflytelsen av vitenskapelige forfattere og publiseringskanaler. At en artikkel blir hyppig sitert, regnes gjerne som en indikator på høy kvalitet på forskningen.

Publisert 4. mai 2016 07:19

Publiseringspoengene for 2015 for alle institusjonene i UH-sektoren er nå lagt ut HER. HiØ hadde en nedgang på knapt 8 prosent i forhold til 2014. Nedenfor er en oversikt for HiØs avdelinger:

Publisert 3. mai 2016 10:49

2. mai presenterte kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen «Forskningsbarometeret og tilstandsrapporten for høyere utdanning 2016». Isaksen bruker ofte en morsomhet som innledning til innleggene sine. Denne gangen var det at han ønsket seg at sin egen stillingstittel på engelsk var «Grand Master of Education, Science, and Culture», som den tidligere presidenten i Ekvatorial-Guinea kalte seg.

Publisert 27. apr. 2016 13:02

«Innfør en forskningsetisk andakt for å sette forskningsetikk på dagsordenen», var et humoristisk forslag fra Ann-Helén Bay, dekan ved Fakultet for samfunnskunnskap, Høyskolen i Oslo og Akershus, da de nye forskningsetiske retninglinjene ble lansert 27. april i Oslo.

Publisert 26. apr. 2016 08:05

Ett av innledningsforedragene på årets NARMA-konferanse 12. og 13. april var ved Inge-Sofie Sørensen, Chef for Forskning og Innovation ved SCIENCE fakultetet ved Københavns Universitet (KU). Nedenfor er noen stikkord fra hennes presentasjon med overskriften: Hva har hatt betydning for dansk forskningsadministrasjon fra 2006 til nå? Som en ser er dette sgs. identisk med hva norske UH-institusjoner opplever:

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.