SULTEN?

Forskningsdagene 2015 med tema «MAT» nærmer seg slutten. Det har vært mange flotte arrangementer der HiØ har hatt regien. Infoavdelingen v/Nina Fredheim har vært primus motor for dette også i år.

I forbindelse med Forskningsdagene inviterte Forskningsrådet til festaften i Oslo konserthus 23. september. Høydepunktet denne kvelden var utdeling av Forskningsrådets priser. For Østfold var det svært gledelig av Innovasjonsprisen for 2015 gikk til Borregaard!

«Forskningsrådet vil med det gi anerkjennelse til en bedrift som arbeider systematisk og langsiktig med forskning, utvikling og innovasjon, og som har maktet å omstille seg som følge av nye markedsbehov, og viser konkurransestyrke på en bærekraftig måte. Borregaard har lykkes gjennom målrettet, systematisk og kontinuerlig satsing på forskning, utvikling og innovasjon i en bransje der andre aktører sliter. Borregaard konkurrerer i et globalt, dynamisk marked, hvor kontinuerlig utvikling og forbedring av produkter og prosesser er kritisk», skriver juryen i sin begrunnelse.

For øvrig var kvelden i Konserthuset viet klima, sunn mat og kosthold. Visste du at 3 av 4 mener at forskere er mest til å stole på når det gjelder hva som er sunn mat? At 60 % prosent av dyrka mark i Norge er grasproduksjon? At nydyrking ikke er bra for klima? At det var 30 % økning i omsetningen av økologisk mat i 2014?

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 24. sep. 2015 07:41 - Sist endret 24. sep. 2019 10:38
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.