Publiseringsstipend i 2016?

Det er grunn til å tro at det også i 2016 vil bli satt av midler til publiseringsstipend. FoU-utvalget har derfor diskutert alternative muligheter for hvordan publiseringsstipendene skal behandles, men endte opp med å beslutte at de skal behandles på samme måte som ved siste tildeling, dvs. at tildelingen baseres på at alle i utvalget forbereder en prioritert liste, og at man summerer poengene fra alle medlemmene i utvalget. Et visst antall av stipendene skal fortsatt være forbeholdt kvinner. Hovedkriteriet for rangering av søknadene er publiseringshistorikk.

I forbindelse med gjennomgang av nivå-publisering fra HiØ i 2014 kom det fram at det er en økende tendens til at ansatte publiserer kapitler i antologier i stedet for i tidsskrifter. Dersom målet med publiseringen er at flest mulig skal lese (og sitere) det en publiserer så er oftest tidsskriftpublisering det beste. FoU-utvalget vil derfor ved rangering av søknadene om publiseringsstipend, prioritere tidsskriftpublisering prioriteres foran kapitler i antologier. I tillegg vil en prioritere søknader med forventet publisering på nivå 2.

Utlysningen av publiseringsstipend blir bekjentgjort senere i høst, dvs. når høgskolestyret evt. har vedtatt at ordningen skal videreføres.

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 27. aug. 2015 12:08 - Sist endret 24. sep. 2019 10:38
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.