ØSS/LU sikter mot horisonten

En gruppe fra ØSS/LU har startet en prosess for å posisjonere seg for å søke på Horisont 2020. Med utgangspunkt i en foreløpig utlysning har gruppa sett nærmere på utlysningen «Understanding Europe promoting the European public and cultural space». Utlysningen er delt opp i 10 delutlysninger. Ved å studere disse delutlysningene nøye har en havnet på at «Improving mutual understanding among Europeans by working through troubled pasts» ser ut til å være den mest aktuelle. I alle fall foreløpig. Søknadsfristen er våren 2017.

Neste trinn vil være å sortere gruppemedlemmenes og kollegenes internasjonale kontakter og bestemme seg for hvem av disse en skal prøve å få med på laget for å skrive en søknad.

Parallelt med dette vil en se på alternative finansieringsmuligheter for nettverksarbeid. Bl.a. er virkemiddelet COST (Cooperation in Science and Technology) en mulighet. Men også andre kan være aktuelle.

Når en har prosjektskisse og en oversikt over de mest aktuelle samarbeidspartnerne vil en søke NFR om PES-midler (prosjektetableringsstøtte) for å dekke utgiftene i forbindelse med søknadsarbeidet.

Primus motor for dette arbeidet er professor Sigmund Kvam (ØSS). Sammen seg har han Arnstein Hjelde (LU), Camilla Bjørke (ØSS), Guri Ellen Barstad (ØSS) og Gro Anita Myklevold (ØSS).

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 14. sep. 2015 17:44 - Sist endret 24. sep. 2019 10:38
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.