Nye regler for opprykk ved universiteter og høyskoler fra 15. september

Fra 15. september 2015 kan hver enkelt institusjon selv definere hva som kvalifiserer til opprykk. Det skjer som følge av endringer Kunnskapsdepartement har gjort i forskrift for ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.

  • I dag kan du rykke opp til et høyere stillingsnivå – for eksempel fra førsteamanuensis til professor – på bakgrunn av vurderingen til en bedømmingskomité ved en annen institusjon enn den du jobber ved. Med nye regler må vurderingen gjøres av en komité som er oppnevnt eller godkjent av universitetet eller høyskolen du jobber ved.
  • Det er i dag to karriereløp: Professorløpet basert på forskning eller kunstnerisk utviklingsarbeid, og dosentløpet basert på praksisrettet forskning og utvikling. Dagens overgangsordninger mellom de to løpene oppheves, fordi de svekker den strategiske og faglige ledelsen ved universitetene og høyskolene.
  • Ansatte amanuenser, høyskolelektorer og universitetslektorer må med de nye reglene ha tiltrådt fast stilling eller åremålsstilling og ha minst halv stilling for å kunne søke om opprykk til førstelektor eller førsteamanuensis.

Les mer HER.

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 8. sep. 2015 08:23 - Sist endret 24. sep. 2019 10:38
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.