Ny organisering av HiØs FoU-administrasjon

Ledelsen ved HiØ har utarbeidet et forslag til ny organisering av fellesadministrasjonen, herunder at HiØs FoU-administrative støtteapparat skal styrkes. FoU-administrasjonen (ett årsverk)  ligger nå under studie- og forskningsseksjonen. Det foreslås nå at denne FoU-administrasjonen skal ligge i direkte linje under direktør, i parallell med de andre administrative enhetene, forøvrig helt i tråd med det FoU-utvalget foreslo for 6 år siden (mai 2009). En viktig del av bakgrunnen for endringen er at finansiering av forskning utover grunnfinansieringen blir stadig viktigere, noe som krever et profesjonelt støtteapparat.

Den nye forskningsadministrative enheten skal ledes av en forskningsdirektør. En ser for seg at han/hun skal ha en stab på 3 personer, inkludert den (veldig?) sentrale FoU-koordinatoren. Stillingen  som forskningsdirektør vil bli utlyst over nyttår.

Biblioteket er i dag underlagt studiedirektøren. Det foreslås at dette nå organiseres under den nye forskningsadministrative enheten, og at det fortsatt skal være en egen økonomisk enhet.

Dersom evalueringen av ØFAS tilsier en videreføring foreslås at dette også legges  under den nye FoU-administrative enheten.

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 2. des. 2015 09:01 - Sist endret 24. sep. 2019 10:39
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.