Leses dine publikasjoner?

Hvis du vil finne ut om dine publikasjoner leses av andre kan Scopus være tingen. Der kan du bl.a. få vite h-indeksen din (eller andres). En h-indeks på f.eks. 4 vil si at 4 av de registrerte artiklene til vedkommende forsker er sitert minst 4 ganger». Jo høyere jo bedre altså.

Scopus er altså en artikkel- og siteringsdatabase for forskningsartikler. Den dekker nær 18 000 titler fra mer enn 5 000 internasjonale utgivere, inkludert omtale av mer enn 16 500 tidsskrifter innenfor naturvitenskapelige, tekniske, medisinske og samfunnsvitenskapelige fag.

Scopus tilbyr også utvidet informasjon om de vitenskapelige forfatterne, som siteringer, om deres vitenskapelige publikasjoner og deres bibliografiske data, hvilke referanser de har brukt i deres arbeid, og antall ganger deres artikler er sitert i andres artikler. Er tidsskriftet dekket av Scopus kan man gå videre inn på den enkelte artikkel.

Databasen har mulighet for å sette opp såkalte «varslinger». Alle som oppretter en profil i Scopus kan legge til sine interesser eller et spesielt søk. Kommer det en ny artikkel innen det emnet man er interessert i, eller det søket man er interessert i, får man melding på e-post.

Den vanligste h-indeksen ved HiØ ser ut til være 1. Professor Anna-Lena Kjøniksen på IR har en h-indeks på 28, det er den høyeste på HiØ. Hun er dessuten sitert 2200 ganger i 125 artikler.

ALLE ansatte ved HiØ selv kan gå inn og søke på og får oppgitt h-indeks m.m. for seg selv og andre. Prøv da vel! Trenger du hjelp? Ta f.eks. kontakt med Ketil Isaksen på Biblioteket.

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 17. sep. 2015 11:45 - Sist endret 24. sep. 2019 10:38
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.