Hva med et utenlandsopphold neste studieår?

Det er nå utlyst stipendmidler til utenlandsopphold. Søknadsfristen er 1. november. Stipendet er på 250.000 kr for 3 måneder og tildeles med det formål å bygge nettverk ved utenlandske institusjoner som kan danne grunnlag for senere NFR- og Horisont 2020-søknader, og andre internasjonale utlysninger. En tar sikte på å tildele 5 stipender, men endelig beslutning om antallet vil bli tatt når høgskolestyret vedtar budsjettet for 2016 den 17. desember.

Avdelingen står fritt til å bestemme hvordan midlene skal brukes (f.eks. til frikjøp), men det forutsettes at den som tildeles stipendet kan bruke deler av stipendet til dokumenterte ekstrautgifter i forbindelse med utenlandsoppholdet (reise- og oppholdsutgifter).

Søkeren må ha etablert kontakt med et fagmiljø ved en utenlandsk institusjon. Fagmiljøet må være relevant for søkerens forskningsarbeid og ha en tilstrekkelig faglig standard til å være en aktuell partner i fremtidige NFR- og Horisont 2020-søknader. Det forutsettes at søkeren vil kunne få en tilknytning til vertsinstitusjonen for fagmiljøet som «visiting scholar», «visiting fellow» eller liknende, med rett til tilgang på den lokale infrastrukturen (kontorplass, nett, bibliotek, etc.).

Les om utlysningen og kriteriene i DETTE dokumentet og på HiØs ansattside HER.

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 6. okt. 2015 06:04 - Sist endret 24. sep. 2019 10:38
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.