Høgskolen i Sørøst-Norge

Vår «konkurrent» på andre siden av fjorden, Høgskolen i Buskerud/Vestfold, styrker seg fra kommende årsskifte, når de fusjonerer med Høgskolen i Telemark. Navnet på den nye institusjonen blir Høgskolen i Sørøst-Norge. Hensikten med fusjonen er bl.a. å bli et universitet, som evt. skal hete Universitetet i Sørøst-Norge.

Til sammen vil høgskolen få 88 bachelorutdanninger, 44 masterutdanninger, 7 doktorgradsprogrammer og 8 campuser (Bø, Notodden, Porsgrunn, Rauland, Kongsberg, Hønefoss, Horten og Drammen). Målt i studenttall vil institusjonen være Norges femte største innenfor høyere utdanning, 16.500 studenter, dvs. ca. 3 ganger så stor som HiØ.

I forbindelse med Statsbudsjettet for 2016 foreslår Regjeringen å bevilge 175 mill. kr til de pågående fusjonsprosessene. Det er verdt å merke seg i Statsbudsjettet at 14 institusjoner som i dag har stipendiatstillinger ikke har fått nye stipendiattildelinger. Det gjelder eksempelvis Høgskulen i Sogn og Fjordane, Høgskolen i Molde, høgskolene i Volda, Lillehammer, Hedmark og Østfold – alle høgskoler som ikke har valgt seg fusjonspartnere. Foreløpig er det ikke signalisert at Regjeringen vil foreta noen grep som påvirker HiØ.

For øvrig står det i Statsbudsjettet at det fra 2017 skal innføres et resultatbasert element som belønner institusjonenes evne til få utdannet kandidater raskt, og det skal gis belønning for  godt samarbeid med næringslivet.

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 7. okt. 2015 11:42 - Sist endret 24. sep. 2019 10:38
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.