Forskningsetikkloven endres

Kunnskapsdepartementet foreslår å lovfeste at forskningsinstitusjonene skal få et tydeligere ansvar for forskningsetikk. Regelverket skal også gi bedre støtte for forskere. Interesserte høringsinstanser inviteres til et møte i KDs lokaler 23. september, der det vil bli anledning til å gi synspunkter og drøfte forslagene. Det vil bli lagt ut en oppsummering fra møtet på denne bloggen. Les mer om høringen HER.

Statssekretær Bjørn Haugstad

Statssekretær i KD, Bjørn Haugstad, sier: «Først og fremst dreier forskningsetikk seg om å etablere gode rutiner og opplæring for etikk i alle deler av forskningen. Slik får forskerne kunnskap og de rette holdninger til etikk i forskningsarbeidet. Forskningsinstitusjonene har ulik bevissthet og praksis for forskningsetikk. Slike gråsoner kan reduseres gjennom klare retningslinjer, god opplæring og gode arenaer for bevisstgjøring, læring og diskusjon om etikk og redelighet».

Visste du at Haugstad har doktorgrad fra Universitetet i Oxford, med avhandling om strategirealisering i kunnskapsintensive organisasjoner?

Det er for øvrig HiØs sentrale FoU-utvalg som har ansvaret for å ajourholde høgskolens forskningsetiske retningslinjer og som skal bidra til at de ansatte følger disse.

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 14. aug. 2015 06:45 - Sist endret 25. sep. 2019 11:12
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.