CRISTIN + RBO = SANT

Det er heldigvis lenge igjen til 31. januar, som er fristen for å registrere publisering og formidling i 2015 i CRIStin -databasen. Kun det som er registrert der gir økonomisk uttelling for avdelingene fra HiØs «Resultatbaserte omfordelingsmodell» – populært kalt RBO. Rundt 25 millioner kroner har de siste årene vært til fordeling basert på RBO’en.

Hvert år er det diskusjoner om hvilke publikasjoner HiØ skal rapportere som nivå 1 og nivå 2 i det nasjonale publiseringssystemet. Biblioteket ved HiØ har ansvaret for denne rapportering iht. til følgende formelle kriterier, som ALLE må oppfylles:

  • Publikasjonen må presentere ny innsikt.
  • Publikasjonen må være i en form som gjør resultatene etterprøvbare eller anvendelige i ny forskning.
  • Publikasjonen må være i et språk og ha en distribusjon som gjør den tilgjengelig for de fleste forskere som kan ha interesse av den.
  • Publikasjonen må være i en publiseringskanal (tidsskrift, serie, bokutgiver, nettsted) med rutiner for «fagfellevurdering».

Dersom det er tvil om de formelle kriteriene er oppfylt koples HiØs publiseringsutvalg inn for å hjelpe til med vurderingen. Publiseringsutvalget har disse medlemmene: Prorektor Stein Haugom Olsen (leder), professor Helge Ramsdal, professor Guri Ellen Barstad, førsteamanuensis Trine Eker Kristoffersen, og FoU-koordinator Kjell Ove Kjølaas (sekretær). Biblioteksjef Else Norheim forbereder sakene for Publiseringsutvalget.

Verken biblioteket eller publiseringsutvalget vurderer det vitenskapelige innholdet i publikasjonene – dette forutsettes det at fagfeller allerede har gjort. I noen tilfeller kan det imidlertid være vanskelig å vite om publikasjonen har vært fagfellevurdert.

Ta gjerne kontakt med kok@hiof.no dersom du har spørsmål om dette.

 

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 16. sep. 2015 11:26 - Sist endret 24. sep. 2019 10:38
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.