Nye seksjonsledere ved Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold har ansatte flere nye seksjonsledere. Fem av de nye lederne er rekruttert eksternt, og to er rekruttert internt. I løpet av februar ansattes seksjonsleder for virksomhetsstyring. Høgskolens administrasjon består av totalt 17 seksjonsledere.

Her er de nye seksjonslederne. Øverst fra venstre: Therese Brenna, Monica Østby, Annja Siggerud, Anita Gundrosen. Nederst fra venstre; Marianne Jansson Bjerkman, Hege Jacobsen, Mette Eriksen. 

I 2020 fikk Høgskolen i Østfold ny administrativ organisering. Organiseringen ble evaluert ved hjelp av Agenda Kaupang høsten 2022, og evalueringsrapporten pekte på utfordringer og forbedringspunkter ved dagens organisering.

Etter vedtak i høgskolestyret 26. januar 2023 oppnevnte rektor et arbeidsutvalg som skulle se på en ny organisasjonsmodell for de administrative tjenestene.

Arbeidsutvalgets rapport med forslag til anbefalt modell for administrativ organisering ble presentert på et digitalt allmøte tirsdag 28. mars 2023.

Flere seksjonslederstillinger har stått ledige i påvente av organisasjonsendringene. Som endel av endringene i organisasjonsmodellen er det lyst ut åtte nye seksjonslederstillinger.

Syv av disse er nå tilsatt.

– Jeg er glad for at vi har fått så erfarne og dyktige seksjonsledere med oss på laget, sier avdelingsdirektør ved Avdeling for organisasjons- og tjenesteutvikling, Elin Corneliussen.

Vil sikre en god arbeidshverdag for ansatte

Corneliussen forteller at evalueringen av administrasjonen viste at høgskolen har stort potensiale for å forbedre de administrative tjenestene til studenter og ansatte.

Avdelingsdirektør ved Avdeling for organisasjons- og tjenesteutvikling, Elin Corneliussen. Foto: HiØ.

– Vi har svært engasjerte og kompetente medarbeidere i administrasjonen. Målet vårt er å sikre at disse har en god arbeidshverdag og at samarbeidet og prosessene våre blir enda bedre. Gjennom rekrutteringene av nye seksjonsledere har vi et godt utgangspunkt for å lykkes med dette, sier Corneliussen.

Her finner du oversikt over høgskolens administrasjon og alle de 17 seksjonslederne.

Kort om de nye seksjonslederne

Annja Siggerud startet som seksjonsleder for eksamen 15. november.

Annja har blant annet en Master i offentlig styring og ledelse, med fordypning i innovasjon og en Bachelor Økonomi og administrasjon. Hun har jobbet flere år som avsnittsleder i Oslo Politidistrikt samt med saksbehandling i Moss Tingrett og Sarpsborg Tingrett. I tillegg har hun erfaring fra ulike roller i ulike fagforeninger.

Monica Østby starter 1. februar som seksjonsleder for Seksjon for utdanningskvalitet.

Monica har blant annet studert juss for ledere ved Universitetet i Oslo, og har flere studiepoeng fra studier innen ledelse fra Oslo Met, Handelshøyskolen BI, UiO og HiØ. Hun har tatt en Master i organisasjon og ledelse ved HiØ. Hun har studert Spesialpedagogikk ved UiO og har en Cand.Mag adjunktutdanning fra Statens lærerhøgskole i handels- og kontorfag. Monica kommer fra stillingen som rektor ved St. Olav videregående skole i Sarpsborg. Hun har også jobbet som rektor ved flere videregående skoler i Østfold fylkeskommune.

Anita Gundrosen starter 1. februar som seksjonsleder for studentoppfølging.

Anita har en Master i Utdanningsledelse fra Høgskolen Innlandet og en Nasjonal rektorutdanning ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun har en Adjunkt Allmennlærerutdanning fra HiØ og har flerkulturell pedagogikk og Spesialpedagogikk fra UiO og HiØ. Anita kommer fra stillingen som rektor ved Gimle skole i Halden. Hun har også erfaring som rektor fra flere skoler i Halden kommune.  

Marianne Jansson Bjerkman starter 1. januar i stillingen som seksjonsleder for IT-utvikling.

Marianne har en Master i matvitenskap med fokus på innovasjon og teknologi fra NMBU. I tillegg har hun videreutdannet seg innen ulike teknologifag fra blant annet BI, OsloMet og HiØ. Hun har blant annet studiepoeng innenfor Responsible AI management og Teknologiforståelse. I tillegg har hun praktisk pedagogisk utdanning (PPU) fra HiØ. Marianne kommer fra en stilling som IT-prosjektleder ved HiØ, og har tidligere også jobbet som prosjektleder og klyngeleder for Cluster for Applied AI ved Smart Innovation Norway samt drevet sitt eget designfirma.

Mette Irene Eriksen starter i stillingen som Seksjonsleder for regnskap og lønn  19. februar.

Mette Irene har en Bachelor i revisorutdanning fra HiØ og har studert Kommunal forvaltningsrett ved Høgskolen i Oslo, i tillegg til ulike økonomiske og administrative fag ved HiØ. Mette Irene kommer fra stillingen som økonomi- og regnskapssjef/virksomhetsleder støtte og stab i Aremark kommune. Der har hun også jobbet som assisterende kommunedirektør og vært konstituert rådmann. Hun har også vært styrleder i NKK – Norges kemner- og kommuneøkonomers forbund avdeling Østfold.

Therese Brenna starter i stillingen som Seksjonsleder organisasjonsutvikling fra 1. januar.

Therese har Master i organisasjon og ledelse fra HiØ og en Bachelor i hotelladministrasjon og serviceledelse fra Hotellhøgskolen i Stavanger. Hun har i flere år jobbet som prosjekt og prosessleder og som HR rådgiver ved HiØ. Hun har vært prosjektleder for store og små prosjekter  og ledet organisasjons- og kulturutviklingsprosesser ved HiØ. Hun har tidligere jobbet med strategisk HR i HELFO og som rådgiver i både HELFO og Aetat Fredrikstad/NAV Fredrikstad.

Hege Jacobsen starter i stillingen som Seksjonsleder forskningsadministrasjon 1. mars.

Hege har en doktorgrad innenfor biologi fra Universitetet i Bergen. Hun kommer fra stillingen som seksjonsleder for Seksjon for kliniske behandlingsstudier og for fagbiblioteket ved Sykehuset Østfold. Hun var i en periode på to måneder konstituert som forskningssjef ved sykehuset. I tillegg har hun i flere år vært ansatt som rådgiver med ansvar for oppgaver forskningsstøtte og lederstøtte.

Seksjonsleder virksomhetsstyring er lyst ut med søknadsfrist 3.1.24

Aktuelle lenker

Av Nina Fredheim
Publisert 13. des. 2023 08:05 - Sist endret 14. des. 2023 15:18