AreaS-seminar: Hvor går Tyrkia etter presidentvalget? En samtale med Jan-Erik Smilden

Det går mot en andre runde i presidentvalget i Tyrkia 28. mai. I første runde 14. mai fikk president Recep Tayyip Erdogan en klar ledelse over utfordreren Kemal Kiliçdaroglu, men ingen av dem fikk over 50 prosent av stemmene. For enkelte er utfallet fremdeles åpent, mens for andre er terningene allerede kastet og Tyrkias president går mot nok et gjenvalg.

Hva vil valgutfallet bety for Tyrkia,  EU og Europa? Hva vil Erdogans eventuelle valgseier ha å si for tyrkisk storpolitikk og for landets drøm om å gjenvinne eller befeste sin storhet? For å forstå dagens Tyrkia er det mer enn noensinne nødvendig å rette blikket bakover i tid for å forstå koblingen mellom tradisjon og modernitet. 

AreaS inviterer derfor journalist og historiker Jan-Erik Smilden, som i 2021 publiserte "En kort introduksjon til Det osmanske riket," - som var den første boka på norsk om Det osmanske rikets historie -, til å kommentere valgutfallet i Tyrkia på bakgrunn av hans bok. Seminaret blir streamet og det skal lages videopptak og podcast av seminaret, som dere vil kunne finne på AreaS' webside. Velkommen 5. juni på biblioteket ved Remmen!

 

Arrangør

AreaS
Emneord: Tyrkia, Det osmanske riket, Det ottomanske riket, Erdogan
Publisert 25. mai 2023 11:04 - Sist endret 25. mai 2023 11:04