Boklansering med Maja Michelsen & Jessica Pedersen Belisle Hansen

Velkommen til boklansering og samtale om tekst, tolking og meningsdannelse. Du kan ta med deg lunsjen til biblioteket og forsyne deg med kaffe, te og noe ved siden av.

Meningsdannelse er sentralt i all menneskelig aktivitet. Når vi skal kommunisere med andre, forstå oss selv og verden rundt oss, tar vi i bruk både digitale og papirbaserte tekster. Slike tekster kan for eksempel være videosamtaler, lister, huskelapper og tekster på sosiale medier. Hverdagstekster og teknologier er ofte en så vanlig del av hverdagen vår at vi knapt tenker over hvordan vi bruker dem.

I denne samtalen vil førsteamanuensis Jessica P. B. Hansen og førsteamanuensis Maja Michelsen snakke om hvilke muligheter og begrensninger som egentlig ligger i tekstene og teknologiene vi omgir oss med. Samtalen tar utgangspunkt i de to nyutgitte bøkene Barns fritidstekstar (Maja Michelsen) og Fjerntolking – En bok om meningsdannelse (Jessica P. B. Hansen). Du vil blant annet få vite hvordan deltakerne i en fjerntolket samtale forhandler om mening, og hvordan barn skaper og deltar i tekster på fritida.

Arrangør

Forfatterne, biblioteket
Emneord: tekst, tolkning, meningsdannelse
Publisert 25. apr. 2023 10:14 - Sist endret 25. apr. 2023 11:17